Carya Group.
Your partner in
automotive IT.

Onze missie: een accelerator zijn
voor uw bedrijf in het nieuwe
automotivelandschap.

Over
Carya.

Carya Group werd opgericht in 2006 als IT-partner voor de automotive sector. Onze groep is voorkeurspartner voor de implementatie en ondersteuning van incadea.dms en biedt daarnaast ook bredere IT-diensten en digitale communicatieoplossingen aan om u te ondersteunen bij uw dagelijkse bedrijfsvoering.

Carya Group bedient meer dan 400 klanten in België, Luxemburg en Nederland en servicet daarmee merken als BMW, Mercedes-Benz, Peugeot, Citroën, DS, Opel, MINI, Jaguar, Land Rover, Iveco en meer.

Gestroomlijnde bedrijfsprocessen.

Een uitzonderlijke service bieden kan alleen als de interne processen in uw bedrijf optimaal uitgebalanceerd zijn. Daarom bieden we bij Carya Group een dealermanagementsysteem van wereldklasse aan dat u helpt uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen - van onthaal tot werkplaats. En indien nodig zorgen we ook voor een performante IT-infrastructuur die dat systeem optimaal ondersteunt.

Een betrouwbare IT-omgeving.

Om uw systemen goed te laten draaien, is een performante IT-infrastructuur essentieel. Bij Carya Group weten we hoe het autodealerbedrijf in elkaar zit. En dus weten we als geen ander welke oplossingen u nodig heeft voor onder meer hardware, servers, telefonie en back-ups. Bovendien hebben we in de loop van de jaren de juiste partnerships opgebouwd om onze service waar te maken.

Content
& CRM.

Ons dochterbedrijf MyGuest is gespecialiseerd in digitale communicatie. De data die we bij Carya Group beheren, wordt door MyGuest omgezet in communicatie die de relatie met uw klanten versterkt, zoals contentmarketing, CRM, websites, mobiele apps, social media en meer.

Naar MyGuest

Onze
waarden.

Be a partner. Be the reference. Enjoy the ride. Carya Group werkt hard om dé referentie te zijn. En dat op een heel eigen manier: met service, durf en innovatie. Want als we bij Carya Group zeggen dat we de laatste ontwikkelingen op de voet volgen, dan is dat geen loze belofte. Die no-nonsense attitude en oprechte passie voor het vak bezorgt ons elke keer opnieuw het vertrouwen van onze partners.

Customer
first.

We mogen nog het meest spectaculaire technologische hoogstandje ontwikkelen, onze opdracht is pas geslaagd als u 100% tevreden bent. Hoe we dat doen? Met empathie, creativiteit en passie. The extra mile is bij Carya Group standaard inbegrepen. Alles wat we doen staat in het teken van onze klantenen hun business.

We hechten zelfs zo veel belang aan klanttevredenheid dat we ze continu meten. De tevredenheidsscores van onze klanten worden realtime uitgezonden op schermen in onze kantoren. Regelmatig bespreken we op vrijdagmiddag uitschieters met alle werknemers in onze vrijdagsessies. Zo houden we de vinger aan de pols en kunnen we gericht blijven verbeteren - voor een nog grotere klantentevredenheid.

Get in
touch.

Benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen, of wilt u een afspraak maken met één van onze Account Managers? Wij helpen u graag verder! Vertel ons ook uw opmerkingen, suggesties en tips. Zo kunnen we onze service continu bijsturen en verbeteren.

Contacteer ons